V lednu 2013 zahájena 1.etapa revitalizace původní cesty údolím v katastru Střelice

11.07.2013 10:11

Stav ke dni 15.7.2013

 

Leden 2013 

 

Na objednávku a pod dohledem Obecního úřadu Střelice u Brna začala první etapa revitalizace páteřní cesty údolím Bobravy na katastru Střelice. Bylo provedeno geodetické vykolíkování trasy a následně začalo její čistění od náletových dřevin.

 

Tato první etapa vede od mostku přes Bobravu za Radostickým mlýnem ( kudy probíhá hranice mezi katastry Radostic a Střelic ), kde je kolík číslo 1  až po úvoz Lotrůvka, kde je označení číslo 64. Celková délka je přibližně 1 km.

 

Ihned po vykolíkování trasy začaly práce lesáků na čistění původní cesty, zarostlé náletovými dřevinami.

 

Březen a duben 2013

 

Po práci lesních dělníků na staveniště přijel bagr, který má za úkol připravit celou trasu v původní pozici na položení zpevňovací štěrkové vrstvy. Předtím však musí odklidit všechny pařezy a kořenové baly náletových dřevin, naložit je na auta, asistovat ve skladu štěrku a podle potřeb upravovat nivelaci cesty.

 

Květen 2013

 Na počátku května byla cesta připravena pro pokládání základní štěrkové vrstvy. Tato vrstva také byla urychleně položena, zejména s přihlédnutím k tomu, že meteorologové očekávali deštivé období a bylo nutno zabránit, aby se horní vrstva stala blátivou louží. Jediný úsek bez štěrkové vrstvy byl v nejnižší části úseku, kde se vybuduje odvodňovací systém.

Deštivé období pak skutečně nastalo a práce bylo nutno přerušit, aby těžká technika neporušila na blátivém podloží už realizovanou etapu díla.

 

Červen 2013

 

S příznivým počasím byly práce obnoveny,byla položena a scraperem a silničním válcem upravena horní vrstva jemného štěrku. Další práce mohou pokračovat jen po dobu příznivého počasí.

 

Červenec 2013

 

Probíhají dokončovací práce, štěrkový koberec je položen v celé délce úseku. Začíná srovnávání okrajů a uložení drenážních prvků. Osazením rozcestníku pod úvozem "Lotrůvka" a srovnáním krajnic podél celé stavby  byla akce 12.7.2013 dokončena.

 

 

Postup výstavby můžete sledovat vlevo na vedlejší fotogalerii " Jak se staví cyklostezka "

 

 

 

Další navigace:   Zpět FOTOGALERIE

                             Zpět NAVIGAČNÍ STRÁNKA

Vyhledávání

Fotogalerie " Stavba cyklostezky " zobrazuje stav od ledna 2013   ke dni  10.července 2013  a bude pokračovat